Utazás a Tátrába

Irány a Tátra! Ha elhatároztuk, hogy a Tátrába szeretnénk utazni, már meg is tettük az első lépést. Mi a következő? A tervezés! Először is fel kell mérnünk a saját igényeinket. Hány napot szeretnénk ott tölteni? Mivel utazunk? Mennyit tudunk költeni? Mit szeretnénk megnézni? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, könnyebben megszervezhetjük az utazást, a szálláshelyünket és kiválaszthatjuk az ideális túraútvonalakat.

Hogyan utazzunk?

A Tátra Magyarországról autóval, vonattal és busszal is megközelíthető. Preferencia és pénztárca kérdése, melyik megoldást választjuk.

Hol aludjunk?

Egy jól megválasztott, hangulatos szálláshely szintén külön élményt nyújthat, és még teljesebbé teheti a kirándulás összélményét.

Mit vigyünk magunkkal? 

A Tátra alkalmas hegymászásra és lazább túrákra is. A magunkkal vitt felszerelést és öltözéket is ennek megfelelően kell kiválasztanunk. 

Mit nézzünk meg?

A Magas-Tátrában és környékén is rengeteg látnivaló akad. Érdemes utazásunkat úgy tervezni, hogy ezeket is útba ejthessük.

Jótanácsok mielőtt elindulnánk

Egy felkészült túrázót nem érhet meglepetés!

A legjobban megszervezett utazás során is akadhatnak váratlan helyzetek. Ezekre érdemes előre felkészülni.

  • Indulás előtt nézzünk rá az időjárás-előrejelzésre! Nem mindegy, hogy rövidnadrágban, vagy széldzsekiben indulunk útnak. Egy könnyű esőkabát akkor is legyen nálunk, ha a meteorológusok verőfényes napsütést ígérnek!
  • A GPS hasznos, de érdemes offline térképet is magunkkal vinni. Indulás előtt tanulmányozzuk kicsit az útvonal és a túrák környékét, hogy ne a sötétben tapogatózzunk, ha esetleg a technika felmondja a szolgáltot! Így ha bármilyen probléma lenne az útvonallal, még időben újra tudjuk tervezni!
  • A Tátrai Nemzeti Park híreit is kísérjük figyelemmel, tájékozódjunk előre a ránk vonatkozó szabályokról!
  • Indulás előtt mindenképp nézzünk utána, hogy a szálláshelyen biztosítanak-e ágyneműt. Ha nem, ne felejtsük el ezt is bepakolni!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.