Hol aludjunk?

A Tátrába elutazhatunk kirándulni akár egyetlen napra is, feltéve, hogy reggel időben érkezünk és este megoldott a hazautazás. Autóval, vonattal nem kizárt egy ilyen kiruccanás sem. Azonban mégis azt javasoljuk, hogy ha már rászántuk magunkat az útra, maradjunk több napot, akár csak egy hosszú hétvégét a Tátrában. Nemcsak azért, mert így több tájat, hosszabb utat járhatunk be, hanem azért is, mert egy jól megválasztott, hangulatos szálláshely szintén külön élményt nyújthat, és még teljesebbé teheti a kirándulás összélményét.

Szállodák  •  Kempingek  •  Apartmanok  •  Menedékházak

Hogyan válasszunk szálláshelyet?

Lehetőségeink a Tátrában

Több szálláshelytípus létezik a kényelmes szállodáktól a menedékházakon át a kempingekig. Hogy melyiket érdemes választanunk, azt a személyes preferenciánkon kívül a büdzsénk és az úticélunk segít meghatározni. Van, aki akár egy hétig is talál magának látnivalót és elfoglaltságot ugyanazon a helyen és tökéletesen beéri egy kemping tábori körülményeivel. De ha minden nap szeretnénk máshol kirándulni és ébredni, akkor foglaljunk szállást minden estére egy másik helyen.

Szálláshely kiválasztásakor az is lényeges szempont, hogy milyen távoságra helyezkedik el a megcélzott kirándulóhelytől. A menedékházak gyakorlatilag útbaesnek a túraútvonalon. Környező településekről, például Poprádról vasúttal is könnyen eljuthatunk a kiindulópontunkig. Erről bővebben olvashatsz a “Hogyan utazzunk?” menüpont alatt. És léteznek olyan szálláshelyek is, ahonnan autóval a legpraktikusabb a kirándulóhelyre eljutni. Lássuk a különböző szálláshelytípusokat!

Szállodák

Nagy kirándulásokhoz kényelmes pihenések

Komfort tekintetében kétségkívül a legjobb választás. Ha az egész napos túra után saját szobában, kényelmes ágyban, és az extra szolgáltatások között válogatva szeretnénk erőt gyűjteni, akkor lehetőségünk van szállodában helyet foglalni. A környező településeken több lehetőséget is találunk erre. A különböző szálláshelyfoglaló-rendszerekben rengeteg további szállodát találhatunk.

Szállodák Csorbatón

Az itt elhelyezkedő gyönyörű tengerszemről elnevezett üdülőfalu 1346 méterrel a tengerszint felett található. A gyönyörű táj, fenyvesek, a közelből induló libegő, a gyakori vásárok és rengeteg túraútvonal teszi minden szempontból ideális szálláshellyé Csorbatót.

Szállodák Ótátrafüreden

A Tátra legrégebbi községe, ahol maga II. Erzsébet, angol királynő is látogatását tette, s még a Tarajkára érkező kötélpályát is kipróbálta. Tömegközlekedési szempontból stratégiai központ, ahol többek közt a legendás, 100 évnél is idősebb Grand Hotelbe is foglalhatunk szállást.

Szállodák Tátralomnicon

Tátralomnic elsősorban a téli sportok kedvelői számára kiépített pályáiról híres. A síterep több mint 12 kilométeres, amely a 2634 méter magas Lomnici-csúcs alatt kezdőknek és profiknak, kicsiknek és nagyoknak is remek sportolási lehetőséget nyújt pályáival és kényelmes szállodáival.


Kempingek a Tátrában

A legautentikusabb kirándulásokhoz


A másik végletet a szálláslehetőségek közül a kempingek képviselik. Itt sátorban vagy esetleg lakóautónkkal tudunk tábort verni. A körülmények puritánabbak, de aki szereti kimaxolni a természetközeliség élményét, annak a kemping remek megoldás lehet. Mára csak kevés kemping lehetőség maradt a Tátrában, a hangulatuk azonban a régi.

Kiadó szobák, apartmanok

Az otthonos és családias hangulat kedvelőinek

A tátrai településeken egy időben nagyon elterjedt volt a “zimmerfrei”, vagyis a kiadó szobák bérlése. Ezeket régen többnyire a helyszínre besétálva lehetett lefoglalni, de az is előfordult, hogy az utcán, parkolókban maguk a szállásadók ajánlkoztak a potenciális vendégeknek. Ez a kultúra az internet és az AirBnb terjedésével kihalóban van. Így viszont hasonló szálláshelyekről már az utazás előtt informálódhatunk és le is foglalhatjuk a helyünket. A különálló szobák mellett egyre népszerűbbek a komplett apartmanok, amik egy többfős utazás során gazdaságos alternatívái lehetnek a szállodáknak, miközben a saját otthon hangulatát biztosítják az ott töltött időre.  A népszerű szállásfoglaló oldalakon rengeteg paraméterre szűrve kereshetjük meg a nekünk legkedvesebb apartmant.


Menedékházak

Az igazi hegyvidéki élmény

A leghangulatosabb szálláshelyek a menedékházak, amelyek közvetlenül a hegyekben, a túraútvonalak mentén találhatóak. Ezek között is léteznek, amelyek komfortos, szállodai jellegű szobákat ajánlanak és olyanok is, ahol többágyas szálláshelyeken tölthetjük az éjszakát. Az ébredés a hegyekben azonban minden esetben utánozhatatlan érzés. Minden tátrai menedékháznak megvan a maga története és hangulata. Többségük 100 évnél is öregebb építmény, ami ezen a nyüzsgő városoktól távol eső helyen, töretlenül kiállja a változatos, sokszor zord körülményeket és hosszabb-rövidebb időre pihenőt biztosít a környéken túrázók számára. Az egészen kicsi, frissítőt, padokat kínáló menedékházaktól a több mint száz főt elszállásoló, nagyobb létesítményekig találhatunk lehetőségeket. 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.