Túrajavaslatok

A Tátra közkedvelt kirándulóhely, ami kihívást jelent hegymászók és edzett fiatalok számára is. Emellett viszont kisgyerekes családok és akár idősebb, könnyebb túraútvonalakat preferáló látogatók számára is kellemes kikapcsolódást és gyönyörű tájak látványát nyújtja. Éppen változatossága miatt olyan népszerű széles körben. Ha előre tájékozódunk a különböző nehézségű útvonalakról, biztosan ki tudjuk választani a számunka tökéleteset.

Mennyire válasszunk nehéz útvonalat?

Hacsak nem vagyunk gyakorlott hegyikecskék, elsőre nem érdemes a legnehezebb útvonalat választanunk. Ha csak pihenni érkezünk a Tátrába, érdemes a könnyebb útvonalakat választanunk, hogy nyugodtan ismerkedhessünk meg a hegységgel. Ha tapasztalatunk és edzettségünk engedi, nekivághatunk a közepesen nehéz utaknak is. 

Ha már magabiztosan mozgunk a hegyi környezetben, van kellő tapasztalatunk és megfelelő felszerelésünk egy keményebb mászáshoz, elindulhatunk egy nehéz útvonalon is. Ne feledkezzünk meg azonban a pihenőnapok beiktatásáról sem, ne irányozzunk elő minden napra feszített hegymenetet, mert igen fárasztó lesz, így a kirándulás élvezeti értékéből is sokat elvesz!

Könnyű családi útvonalak

Mozgékony nagyszülőkkel és óvodás, kisiskolás gyerekekkel is teljesíthető kirándulások. Rövid távok, viszonylag könnyen járható terep és kisebb szintkülönbségek.

Közepes utak haladóknak

Ha szereted az erőnléti kihívásokat, de még nem vagy profi hegymászó, próbáld teljesíteni ezeket a túrákat! Nem nagyon nehezek, de kitartásra és némi ügyességre is szükség lesz hozzá.

Nehéz útvonalak bátraknak

Itt már nincs helye tétovázásnak. Csak akkor indulj ezekre az útvonalakra, ha már van némi gyakorlatod és kellően bevállalós vagy a nehezebb akadályok leküzdéséhez is.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.