A magas-tátráról

A Tátra egy rejtelmes és meglepetésekkel teli ékszerdoboz kőhajításnyira Magyarországtól. A jellegzetes táj és felfedezésének története szintén izgalmas olvasmányt nyújt. Mikor és hogyan alakult ki a Tátra? Mik a földrajzi és időjárási adottságai? Hogyan vált Kelet-Európa egyik legkedveltebb turistaparadicsomává? Milyen állatok és növények élnek itt? Milyen programokat látogathat, aki a Tátrában tölti pihenését? Tudd meg a válaszokat!

Állat- és növényvilág

Állat- és növényvilág

A jellegzetes erdei és hegyi flóra és fauna mellett a Tátrában egészen egyedülálló állatfajok is élnek. Ismerd meg a legérdekesebbeket!

A Magas-Tátra története

Dinoszauruszok, gleccserek és felfedezők. Az út hosszú a 200 millió évvel ezelőtt kezdődő kialakulástól napjaink kirándulóközpontjáig. 

Időjárás

Négy évszak a Tátrában. Milyen hőmérsékletre és mennyi csapadékra számíthatunk a különböző időszakokban? Mikor érdemes útnak indulni?

Kulturális fesztiválok a Tátrában

A programturizmus kedvelőinek is bőven akad itt lehetőség. A két legnépszerűbb, rendszeresen megtartott rendezvény a Tátrában:

  • Medvefesztivál Tarajkán: Főként gyerekeknek célzott, de felnőttek számára is szórakoztató rendezvény, kulturális, sport- és szabadidős programokkal megfűszerezve. És persze sok-sok medvével.

  • A Népviseleti Babák Nemzetközi Fesztiválja: Több helyszínen zajló szlovákiai fesztivál, melynek célja a népi hagyományok ápolása. A rendezvény keretei között gyermekekből álló folklóregyüttesek lépnek fel és dalokat, táncokat, játékokat ismertetnek meg a látogatókkal, végül pedig népviseleti babákat cserélnek egymással.

​​

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.